»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

uredjenjeusore

Dana 17.04.2013 godine Mjesnu zajednicu Kalošević posjetila je komisija ispred Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo koju je predstavljao rukovodilac sektora za investicije dipl.inž.građ. Mirza Bezadrob, te predstavnici Općine Tešanj Sabahudin Omerbašić i Hajrudin Subašić.

Sastanku sa predstavnicima Agencije prisustvovali su i predsjednik savjeta MZ Kalošević Bobarić Fahrudin, sekretar MZ Kalošević Numić Rasim i predstavnik Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj Besim Sejdić. Cilj posjete predstavnika Agencije je da zajedno sa predstavnicima lokalne vlasti utvrde na terenu stanje korita i obale rijeke Usore, radi provođenja mjera iz PLANA I FINANSIJSKOG PLANA "AGENCIJE ZA VODNO PODRUČJE RIJEKE SAVE" SARAJEVO ZA 2013. G. u kojem je predviđeno „Uređenje Usore u naselju Kalošević, Tešanj“ sa ukupnim ulaganjem Agencije od 100.000,00 KM.

Obilaskom rijeke Usore utvrđeno je više lokacija na kojima je neophodno potrebno izvršiti zaštitu obala rijeke Usore od erozije tla, čišćenja korita rijeke Usore radi omogućivanja normalnog protoka vode, te uklanjanje riječnih ostrva i drugih objekata koji spriječavaju nesmetan vodotok rijeke Usore.

Na osnovu dobijenih informacija na terenu predstavnici Agencije će sačiniti potrebnu dokumetaciju za izvođenje radova na uređenju Usore u naselju Kalošević, te se planira nakon dobijanja saglasnosti od općinske administracije u toku 2013 godini pristupiti realizaciji opisanih aktivnosti.

Izvšen je obilazak Jezera „Mrkotić“ gdje su predstavnici Agencije i Općine Tešanj izrazili svoje zadovoljstvo zatečenim stanjem sportsko-turističkog kompleksa pored jezera Mrkotić, te su nas informisali da je u toku izrada strateškog dokumenta „ELABORAT rijeke Usore“ koji je obuhvatio navedenu vodenu površinu Jezera Mrkotić sa jasno definisanim pravima i obavezama trenutnog korisnika tj. USR „Blinker“ Kalošević – Tešanj. Poseban gost MZ Kalošević pored opisanih članova delegacije bio je gosp. Edhem Numić, Kaloševljanin koji trenutno živi i radi na području Sarajeva, i koji je na nekakav način „ambasador“ Kaloševića i općine Tešanj. Ovom prilikom se javno zahvaljujemo Edhemu Numiću na svim aktivnostima koje poduzima za rijeku Usoru, i svoj rodni Kalošević.

BISTRO!

 

uredjenjeusore 1uredjenjeusore 2uredjenjeusore 3

 

 

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Izrada web-stranice (donacija)

ds2

Brojač posjeta

0487156
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
177
209
1677
1559
6213
5959
487156

Forecast Today
312

8.45%
19.75%
1.59%
0.71%
0.52%
68.98%
Online (15 minuta prije):7
7 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:18.205.176.39

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH