»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

svjetskidanvoda2013

Dana 23.03.2013 godine povodom obilježavanja SVJETSKOG DANA VODA Udruženje sportskih ribolovaca „Blinker“ Kalošević – Tešanj organizovalo je jednodnevnu radnu akciju na prikupljanju smeća u koritu i obalama rijeke Usore, Jezera „Mrkotić“i pristpnih lokalnih puteva u Keloševiću i Mrkotiću, dajući na taj način svoj skromni doprinos na polju ekologije odnosno zaštite vode.

Ekološka sekcija Udruženja BLINKER na čelu sa Emirom Unkićem –Debom je izvršila sve potrebne organizacione pripreme.
Akciju su pored članova USR „Blinker“ Kalošević – Tešanj prisustvovali i učenici O.Š. „ADULVEHAB ILHAMIJA“ iz Kaloševića i područne škole iz Mrkotića, na čelu sa direktorom škole Mujkić Safetom, te nastavnim osobljem Bošnjak Mirza, Unkić Amra, Omerović Senija, Kurdić Dženan, Hadžan Elvisa i Skopljak Ramiz. Učenici su radili na razdvajanju krutog otpada od pet ambalaže, koju isti već duži period prikupljaju u toku svojih redovnih aktivnosti. Tom prilikom je prikupljeno više od hiljadu plastičnih boca i druge pet ambalaže.
Akciji je prisustvovao i predstavnik Kantonalne uprave za šumarstvo Elkazović Munib zvani Libe koji su donirali određeni broj sadnica čempresa i katalpe, a koji su zasađeni u dvorištu O.Š. ABDULVEHAB ILHAMIJA u Kaloševiću.
Akciju je podržala Općina Tešanj koja je svim učesnicima akcije obezbjedila zaštitne rukavice za rad, dovoljnu količinu vreća za smeće, određen broj tabli sa natpisom „Strogo zabranjeno bacanje smeća“, te odvoz prikupljenog smeća. Tokom izvođenja akcije na licu mjesta se nalazio i eko policajac Šemsudin Karahodžić.
Akciji je prisustvovalo 35 učenika O.Š. ABDULVEHAB ILHAMIJA Kalošević i 25 članova USR BLINKER Kalošević – Tešanj, koji su za učešće u ekološkoj akciji dobili Zahvalnice od Udruženja Blinker.
Na kraju akcije na lokalitetu sportsko turističkog kompleksa Jezera „Mrkotić“ upriličen je zajednički ručak i osvježenje za sve učesnike akcije.
Sunčano vrijeme i osmjesi zadovoljstva na licima učesnika akcije su bili jasni pokazatelji uspješnosti ove akcije i motiva za dalji rad na polju ekologije i zaštite životne sredine.
BISTRO!

 

svjetskidanvoda2013 1svjetskidanvoda2013 2svjetskidanvoda2013 3svjetskidanvoda2013 4svjetskidanvoda2013 5

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Izrada web-stranice (donacija)

ds2

Brojač posjeta

0456999
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
208
167
1026
1584
4476
6637
456999

Forecast Today
312

8.84%
19.74%
1.63%
0.74%
0.38%
68.68%
Online (15 minuta prije):7
7 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:35.153.100.128

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH