»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

Dana 19.02.2017 godine na osnovu odredbi Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH, SRD“Smuđ“ iz Lukavca sa jedne strane i USR “Blinker“ Kalošević-Tešanj i SRD "Jelah" Tešanj sa druge strane su sporazumno ugovorili pravo slobodnog ribolova na dijelovima ribolovnog područja za koje su dobili koncesiono pravo gospodarenja ribljim fondom.

SRD "SMUĐ" iz Lukavca gazduje na dijelu ribolovne zone „Lukavac“ i to na Jezeru Modrac od ušća rijeke Turije oko 70% ukupne površine jezera, strana Poljice do Mustinog zaliva, strana Bokavici do Jendulja, brana i plaža, zatim rijeka Spreča ispod brane jezera i sve do granice općine Gračanica, rijeke Turija, Brijesnica, Bukovica, Lukavac, dva jezera u Smolućoj i rijeka Rakovac koja se uliva u Sprecu.

USR BLINKER Kalošević-Tešanj i SRD "Jelah" Tešanj će u narednom periodu raditi na potpisivanju drugih ugovora sa zainteresovanim Udruženjima o slobodnom ribolovu, čime se ribolovcima omogućuje nesmetan ribolov, bez plaćanja dodatnih izlaza.

Svi ribolovci su dužni da se pridržavaju Zakona o slatkovodnom ribarstvu i da poštuju Pravilnike o zaštiti ribljeg fonda na ribolovnim zonama gdje vrše ribolovne aktivnosti.

Bistro!

 

 

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Izrada web-stranice (donacija)

ds2

Brojač posjeta

0362962
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
160
203
1674
1334
7561
8430
362962

Forecast Today
624

10.05%
20.26%
1.77%
0.87%
0.47%
66.58%
Online (15 minuta prije):3
3 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:3.239.233.139

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH