»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

Povodom 22. marta - Svjetskog dana voda, vrijedni članovi i simpatizeri Udruženja sportskih ribolovaca "BLINKER" Kalošević-Tešanj zatim članovi Kluba borilačkih sportova "BORAC" iz Jelaha i drugi ekološki osvješteni građani u saradnji sa učenicima Osnovne škole "ABDULVEHAB ILHAMIJA" Kalošević organizovali su radnu akciju čišćenja obala rijeke Usore i Jezera Mrkotić, pristupnih puteva kao i platoa EKO Parka u Kaloševiću i Izletišta kod Jezera Mrkotić.

Učenici osnovne škole predvođeni sa nastavnim osobljem Mirza Mervanović i učiteljica Sena očistili su dvorište osnovne škole, plato ispred mjesne zajednice Kalošević i Eko park, dok su ribolovci očistili obale rijeke Usore nizvodno do Jezera Mrkotić.

Pored akcije uklanjanja smeća koje su neodgovorni pojedinci bacili u prirodno okruženje, organizovano je i popravljanje stolova pod nastrešnicama Jezera Mrkotić, popravak splava i pokrivanje limom drvene nadstrešnice.

Veliki doprinos akciji dali su Akiadisa KosovcicNermin Kurtovic i Damir Mervanović svojim doprinosom i donacijama kojima se ovom prilikom javno zahvaljujemo.

Zahvaljujući Adem Bobi pored jezera Mrkotić zasađeno je dvadeset sadnica višnje.

Učesnike radne akcije posjetili su predstavnici općine Tešanj Sedad Alićehajić i Meho Alić koji nisu krili svoje zadovoljstvo urađenim poslom te su učesnicima akcije uručili zaštitne rukavice, vreće za smeće i topli obrok koje je obezbjedila Općina Tešanj.

Prikupljeno smeće je isti dan odveženo na gradsku deponiju u Bukvu.

Apelujemo na sve građane da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da smeće odlažu na predviđena mjesta bez zagađivanja životnog prostora.

Ribolovci i drugi građani su nakon akcije nastavili druženje uz isprobavanje ribolovnih i streljačkih vještina. 
Riba je radila odlično a strijelci su pokazali da su u formi i da zasluženo nose titulu ekipnog prvaka Općine Tešanj za 2016 godinu sa turnira Mjesnih zajednica.

Fotogalerija

Bistro!

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Brojač posjeta

0289999
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
21
358
1137
1806
948
7890
289999

Forecast Today
384

10.89%
19.62%
1.64%
0.95%
0.42%
66.48%
Online (15 minuta prije):5
5 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:34.238.190.122

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH