»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

Dana 30. marta 2017. godine, oko 11,00 sati na lokalitetu ribolovnog revira “Jezero Mrkotić”, članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Blinker” iz Kaloševića, općina Tešanj izvršili su poribljavanje jezera jedinkama šarana veličine 2-3 kg.

Poribljavanje je izvršeno shodno godišnjem planu rada a finansijska sredstva su obezbjeđena od članarine koju ribolovci plaćaju prilikom kupovine ribolovne dozvole.

Riba je isporučena od strane DOO “Ribarstvo” Brod uz urednu prateću dokumentaciju (otpremnica, fiskalni račun, potvrda o zdravstvenom stanju životinja koja se otprema prevoznim sredstvima u unutrašnjem prometu- VS obrazac, uvjerenje o zdravstvenom stanju životinja).

Članovi USR “Blinker” Kalošević-Tešanj koji su prisustvovali poribljavanju ribolovnog revira "Jezero Mrkotić" nisu krili svoje zadovoljstvo te su uz osmijehe na licu pozitivno komentarisali aktivnosti Udruženja.

Predsjednik Udruženja Fahrudin Bobarić je na kraju poribljavanja prisutnima članovima najavio da će USR “Blinker” Kalošević-Tešanj u narednom periodu intezivno raditi na obezbjeđivanju materijalnih preduslova za provođenjem dodatnih poribljavanja ribolovnog revira “Jezero Mrkotić” i rijeke Usore a sve u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za ribolov našim članovima i gostima koji vrše ribolov u našoj ribolovnoj zoni.

Otvorenje ribolovne sezone na reviru "Jezero Mrkotić" planirano je za 30.april 2017 godine kada će biti organizovano Udruženjsko takmičenje za sve kategorije takmičara.

Bistro!.

 

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Brojač posjeta

0307637
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
135
319
2400
2230
2649
8493
307637

Forecast Today
288

10.75%
20.12%
1.68%
0.95%
0.41%
66.10%
Online (15 minuta prije):4
4 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:75.101.173.236

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH