»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

O B A V J E Š T E N J E

Na osnovu Plana rada za 2017 godinu, Upravni odbor Udruženja sportskih ribolovaca «BLINKER» Kalošević-Tešanj, povodom obilježavanja 22. aprila - Svjetskog dana planete zemlje, organizuje ekološku akciju pod nazivom «POSADIMO ŽIVOT».

Akcija će se održati dana 22.04.2017 godine /subota/ sa početkom u 09,00 sati. Zborno mjesto je kod jezera Mrkotić.

Učesnici akcije su dužni sa sobom ponijeti odgovarajući alat i pribor potreban za izvođenje radova tokom sađenja sadnica.

Tokom izvođenja akcije članovi Udruženja će na obalama rijeke Usore izvršiti sađenje sadnica sa ciljem ozelenjivanja obala rijeke Usore i jezera Mrkotić.

Planirano je da se na obalama rijeke Usore koje razdavajaju Usoru i Jezero Mrkotić izvrši sađenje raznih vrsta sadnica radi učvršćivanja erozivne obale i stvaranja ljepšeg okruženja.

U akciji pored ribolovaca učestvuju i članovi Omladinskog udruženja "MLADI MRKOTIĆ" iz Mrkotića, kao i ekološki osvješteni građani mjesne zajednice Mrkotić.

Ovom prilikom pozivamo sve članove i simpatizere Udruženja sportskih ribolovaca «BLINKER» Kalošević i druge zainteresovane građane da svojim prisustvom na akciji daju svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana planete zemlje.

Sportski pozdrav - Bistro!

 

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Brojač posjeta

0262978
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
176
431
1040
1711
6644
7188
262978

Forecast Today
360

11.45%
18.45%
1.59%
1.02%
0.46%
67.03%
Online (15 minuta prije):12
12 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:3.218.67.1

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH