»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

Šesnaest godina na prostoru općine Tešanj djeluje Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Ono po čemu je ovo Udruženje prepoznatljivo, pored sportskog i rekreativnog ribolova, jeste višegodišnja i uporna borba na zaštiti čovjekove okoline, a prvenstveno na uređenju korita i obale rijeke Usore kao i sportsko turističkog izletišta kod Jezera Mrkotić.

Udruženje tradicionalno, već 16 godina, obilježava 22. april Dan planete Zemlje, a tako je bilo i ove godine.


Vrijedni ribari uz podršku ekološki osvještenih građana mjesnih zajednica Mrkotić i Kalošević te članova Omladinskog udruženja „Mladi Mrkotić“ te članova Stonoteniskok luba „NEC“ iz Tešnja, odazvali su se na akciju uređenja obale rijeke Usore i Jezera „MRKOTIĆ“.

Izvršeno je prikupljanje odbačenog smeća, postavljanje novih tabli o „Zabrani bacanja smeća“, košenje ribolovne staze i prostora u blizini  Jezera Mrkotić, kao i sađenje sadnica duž obale rijeke Usore.

Za sve učesnike akcije hranu i osvježenje, vreće za smeće i potrebni alat  je obezbjedilo  Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Koristimo ovu priliku da neodgovorne pojedince upozorimo da prestanu odlagati smeće na nedozvoljena mjesta, te da će neodgovorni pojedinci u narednom periodu biti sankcionisani u skladu sa važećim zakonskim propisima.

B I S T R O !

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Brojač posjeta

0262985
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
183
431
1047
1711
6651
7188
262985

Forecast Today
384

11.45%
18.45%
1.59%
1.02%
0.46%
67.03%
Online (15 minuta prije):8
8 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:3.218.67.1

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH