»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

Dana 28.07.2017 godine (nedelja) na ribolovnoj stazi „Jezero Mrkotić“ u Mrkotiću, općina Tešanj održano je sportsko-ribolovno takmičenje povodom završetka projekta „MALA ŠKOLA RIBOLOVA“ u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

mala škola ribolova

Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Općine Tešanj, te je imao za cilj edukaciju mladih ribolovaca iz oblasti slatkovodnog ribarstva.

U Školi ribolova tokom petodnevnog trajanja, učestvovalo je trideset dječaka i šest djevojčica. Svi oni su uspješno usvojili znanja i vještine predviđene programom rada.

Svim polaznicima Male škole ribolova dodijeljeni su besplate dozvole za ribolov, diplome o uspješno završenoj Školi ribolova kao i štapovi sa sistemima za ribolov.

Provedba projekta vršena je na volonterskom radu instruktora Adem Bobarić, Muharem Hatkić, Hajrudin Odobašić i Besim Sejdić.

Takmičenju u disciplini „ulov ribe udicom na plovak“ prisustvovali su i članovi Male škole ribolova sa područja Općine Usora tj. članovi SRD „KLEN“ Usora.

Nakon dvočasovnog takmičenja kojem je pristupilo četrdeset četiri takmičara, na kojem su mladi ribiči praktično pokazali svoja umijeća u ribolovu ostavreni su slijedeći rezultati:

Muškarci do 10 godina starosti:
1. Marinko Rajkovača
2. Amar Mahalbašić
3. Ahmed Mešić

Muškarci do 15 godina starosti:
1. Safet Tokmić
2. Emrah Davarović
3. Hasan Mujčinović

Djevojčice:
1. Merjem Terzić
2. Emina Sejdić
3. Ena Terzić

Majstor staze: Marinko Rajkovača

Eko ribolovac: Almin Ćemanović

Najmlađi učesnik: Merjem Terzić ( 4 godine)

Pored općine Tešanj nesebičnu podršku provedbi projekta dali su:

STR „ALAS“ Jelah ( nabavka opreme za ribolov)

Marko Bratić ( donacija u ribolovnom priboru za dodjelu nagrada )

Elvedina Mervanović ( hrana za sve učesnike Škole ribolova)

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju Male škole ribolova, pobjednicima čestitamo na postignutim uspjesima i svim mladim polaznicima škole želimo da budu istinski sportski ribolovci uz ribolovni pozdrav BISTRO!

FOTOGALERIJA

 

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Brojač posjeta

0262997
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
195
431
1059
1711
6663
7188
262997

Forecast Today
408

11.45%
18.45%
1.59%
1.02%
0.46%
67.03%
Online (15 minuta prije):13
13 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:3.218.67.1

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH