»BLINKER« web portal

Stranica posvećena članovima USR "Blinker" i svima koji vole ribolov, prirodu, ekologiju, druženja. Za link na Facebook stranicu Udruženja, gdje možete pronaći dodatne fotografije i ostali sadržaj, kliknite na link ispod.

Facebook stranica

USPJEŠNO ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA USR "BLINKER" KALOŠEVIĆ-TEŠANJ
SKUPŠTINA

U nedelju 24.12.2017 godine sa početkom u 10,00 sati u prostorijama Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ u Kaloševiću održana je Izborna Skupština za članove Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Skupštini je prisustvovalo sedamdeset članova Udruženja od kojih su petnaest članova bili polaznici Škole ribolova tj. dječaci i djevojčice od 07 do 15 godina, koji su se aktivno uključili u rad Udruženja tokom 2017 godine te ovom prilikom ističemo da je to naša budućnost i naši nasljednici u humanoj misiji sportskog ribolova, ekologije i druženja koju zagovaramo već 17 godina na prostoru naše općine.

Pored članova, Skupštini su prisustvovali predstavnici Mjesnih zajednica Kalošević, Mrkotić i Bobare,Drinčići-Blaževci te brojni simaptizeri Udruženja. U veoma ugodnoj radnoj atmosferi

Skupštinu je veoma uspješno vodio Avdo Mahmutović, a istom je nesebično pomagao predsjednik Udruženja Fahrudin Bobarić.

Nakon izbora radnih tijela, zapisničara i verifikacione komisije utvrđeno je postojanje kvoruma za rad. Sve tačke dnevnog reda su usvojene jednoglasno uz iskazane pohvale za provedbu plana rada i finansijskog plana za 2017 godinu.

Prilikom izbornog dijela Skupštine pokazano je veliko jedinstvo članova našeg Udruženja i iskazano 100 % povjerenje dosadašnjim izabranim tijelima Udruženja te je potvrđen mandat dosadašnjim izabranim članovima Upravnog odbora uz dodatni angažman i popunu Upravnog odbora sa našim istaknutim sportskim ribolovcem Aldinom Rizvanovićem.

Upravni odbor u mandatu 2018-2021 radit će u sastavu:
1.Fahrudin Bobarić – predsjednik Udruženja
2.Mirsad Ramić – zamjenik predsjednika
3.Aldin Rizvanović – član
4.Besim Sejdić – član
5.Hamdo Šarotić – član
6.Mustafa Hodžić – član
7.Adem Bobarić – član
8.Mirsad Čaplja – član
9.Enes Mujčinović – član

Takođe su izabrani i zamjenski članovi Upravnog odbora:
1. Ahmić Ibrahim
2. Dajdić Elmin
3. Fahko Rizvanović

Avdi Mahmutović i Fikretu Numiću su potvrđeni mandati Predsjednika i Zamjenika Skupštine u periodu 2018-2021.

U istom mandatu djelovat će i Nadzorni odbor u sastavu:
1.Safet Mujkić
2. Hamdija Mervan
3. Kemal Memić

Izabrani su članovi Ekološke i Sudijske komisije sa posebnim zadacima u djelovanju i radu u mandatnom periodu.

Ribočuvarska služba će raditi u sastavu Muharem Hatkić i Ahmet Bobarić.

Dužnost sekretara i blagajnika do daljnjeg će obavljati Besim Sejdić uz obavezu Upravnog odbora da u narednom periodu angažuje još jednog člana Udruženja koji će pomagati oko izvršavanja redovnih blagajničkih i administrativnih poslova.

Nakon izbora, Skupština je donijela i usvojila predloženi Plan rada i Finansijski plana za 2018 godinu. Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj će u mandatnom periodu 2018-2021 nastaviti sa provođenjem aktivnosti na razvoju sportskog ribolova, održavanju ekoloških akcija, radu sa mladima kroz „Školu ribolova“, radu na zaštiti ribljeg fonda rijeke Usore i Jezera Mrkotić, održavanju obala i kompletnog prostrora naše ribolovne zone uz akcenat na održavanje postojećih brana i izgradnju ribolovne staze na rijeci Usori.

Donesena je odluka o promjeni Pravilnika o radu ribolovnog revira „Jezero Mrkotić“ o čemu ćemo vas informisati u narednom periodu te je dogovorena čvršća saradanja našeg Udruženja sa jedinicama lokalne samouprave tj. mjesnim zajednicama Kalošević-Mrkotić i Bobare,Drinčići,Blaževci sa zajedničkim ciljevima koji će doprinjeti poboljšanu općeg stanja u društvenoj zajednici a koji se tiču zaštite rijeke Usore i Jezera Mrkotić.

Jednoglasnom odlukom članovi Skupštine su izabrali Avdu Mahmutovića za počasnog člana našeg Udruženja.

Svim članovima Udruženja izvršena je besplatna podijela novog broja ribolovnog Biltena u kojem je na ilustrativan način prikazan jednogodišnji rad i provedene aktivnosti našeg Udruženja.

Nakon radnog dijela upriličena je dodijela zahvalnica i priznanja istaknutim članovima našeg Udruženja kao i organizacijama i institucijama te pravnim licima koji su
u proteklom periodu dali značajan doprinos u radu našeg Udruženja.

Uz bogatu trpezu jela i pića članovi Skupštine su nastavili svoje druženje uz ribarske anegdote koje uvijek potiču dobru atmosferu.

Nakon Skupštine, po sunčanom i lijepom vremenu većina ribolovaca je posjetila i ribolovni revir na rijeci Usori kod mosta u Kaloševiću gdje je aktivan zimovnik škobalja te su se okušali u svojim ribolovnim vještinama.

Bistro!

 FOTOGRAFIJE

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Izrada web-stranice (donacija)

ds2

Brojač posjeta

0497752
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
105
429
1504
1992
105
9613
497752

Forecast Today
240

8.30%
19.72%
1.62%
0.70%
0.51%
69.15%
Online (15 minuta prije):8
8 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:18.232.59.38

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH