komarci

Toplo vrijeme ima svoje prednosti, ali i mane, uvijek kada pomislimo na vrućinu, more, pecanje i ostale ljetne dogodovštine, sjetimo se koliko ova mala stvorenja mogu da budu dosadna.

Nakon dugo istraživanja i testiranja mnogih načina protiv komaraca, našli smo na jedan koji djeluje 100% a najbolje od svega je to što za izvedbu ovog trika trebamo samo dva sastojka koja možemo naći u svakoj kuhinji.

Za pripremu ovog revolucionarnog otkrića trebamo samo jednu žličicu mljevene kafe i parče aluminijske folije. Namjestimo aluminijsku foliju dužine od desetak centimetara tako da možete na njoj rasporediti tanku liniju kafe. Kada ste namjestili foliju, sipajte kafu tako da pazite da bude što manjeg promjera, 3 – 5 mm, zatim je zapalite šibicom na jednoj strani.

Linija od 10-tak centimetara može goriti i do 20 minuta. Miris nije nimalo neprijatan za nas, ali će te ubrzo shvatiti da komaraca više nema, čak niti jednog, jednostavno ne mogu da podnesu ovaj miris. Također ako se nalazite u zatvorenom prostoru, nakon što linija izgori, nemojte bacati ostatke, za komarce će da djeluje i satima poslje.

Ovaj trik također možete izvesti sa samom kafom, ali morate paziti da je ne zapalite na podlozi koja je zapaljiva, i može biti oštečena.

Generalni pokrovitelj

opcinatesanj

Brojač posjeta

0298646
Danas
Jučer
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno od početka
166
254
1110
1810
2151
7444
298646

Forecast Today
288

10.80%
19.79%
1.69%
0.93%
0.41%
66.38%
Online (15 minuta prije):5
5 posjetioca
nema registrovanih članova

Vaša IP:3.236.59.63

EKOLOŠKI ODGOVORNI

ekologija

USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj nekoliko puta godišnje provodi razne ekološke akcije, u svrhu očuvanja ugodne i zdrave okoline.

SPORTSKI RIBOLOV

sportskiribolov

USR "Blinker" zagovara i podržava jedino sportski ribolov kao takav, po strogo definisanim pravilima i odredbama. 

SARADNJA I DRUŽENJE

saradnja

Zalažemo se da postignemo dogovore sa ostalim ribolovnim društvima, te za uzajamnu saradnju i druženje kroz razna takmičenja i manifestacije.

▲ NA VRH